Foto: Zairon / Wikimedia Commons.

Mer enn 2000 i hovedsak nordafrikanske innvandrere okkuperte og herjet sist torsdag det offentlige rommet i den populære feriedestinasjonen Peschiera ved Gardasjøen i Nord-Italia.

En slags gatefest med rundt 600 deltagere i alderen 12 til 20 år som startet gemyttlig, utartet til rene opptøyer da 1500 til ankom den lille byen, skriver Corriere della Sera.

Mens de ropte «Dette er Afrika!» okkuperte de bredden av Gardasjøen mellom Peschiera og Castelnuovo. «Vi er kommet for å gjenerobre Peschiera. Dette er vårt territorium. Afrika må komme hit», skrek de – også i ansiktet på Castelnuovos borgermester Giovanni Del Cero – like før de begynte å kaste steiner og flasker på politiet.

Da var da gruppen på 1500 kom til Peschiera med tog fra Milano at byen ble omgjort til et hav av unge nordafrikanske menn. Menneskemengden invaderte sjøsiden, gatene og butikkene.

«De ødela alt», forteller de forretningsdrivende. De knuste vinduer, de angrep en åpen turistbuss og de stanset trafikanter både til fots og på moped». Det hele under påvirkning av alkohol og den hamrende lyden av vekselvis trap og etnisk musikk.

Opprørspoliti ble tilkalt, bare for å bli møtt med en skur av steiner og flasker. Det så ut som en krig, kommenterer Peschieras borgermester Orietta Gaiulli.

Takket være politiets innsats roet situasjonen seg etter hvert i den lille byen, og de nordafrikanske ungdommene begynte å sette kursen for Milano igjen.

I folkehavet befant det seg også fem unge italienske kvinner som også skulle dra tilbake til metropolen. De gikk ombord i et tog til tross for at det ble ropt: «På dette toget får ingen hvite være med!».

Foto: Maria Teresa Bellucci / Twitter.

Etter kort tid angret de på beslutningen og ville gå av. Men de ble forhindret av en rekke unge menn som begynte å beføle dem overalt, forteller de. En av dem fem fikk panikk og brøt ut i gråt. Også de afrikanske kvinnene på toget deltok i den verbale trakasseringen av de unge kvinnene som ville gå av.

Ved neste stasjon ble de fem reddet av en av nordafrikanerne, som var ille berørt og skjøv medpassasjerer unna for å gi de unge kvinnene sjansen til å forlate toget.

Opptrinnet var vemmelig og en skam, kommenterer Lega-leder Matteo Salvini på Twitter.

Flere videoer av urolighetene er blitt postet til sosiale medier.

Politiet har innledet etterforskning av en rekke forhold etter hendelsene i Peschiera sist torsdag, opplyser italienske medier.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.