NTB

Jøder som besøkte et minnesmerke for forbrytelser begått under nazitiden ble torsdag utsatt for hets i Frankfurt. En kvinne fikk nesten en flaske i hodet.

– Dette er fullstendig uakseptabelt, sier Frankfurts borgermester Mike Josef i en uttalelse fredag.

Det er iverksatt etterforskning av saken og byens myndigheter har også anmeldt forholdet.

Gruppen på 25 jøder fra USA var på minnestedet i forbindelse med et program Frankfurt har begynt for barn og barnebarn av jøder født i byen som ble forfulgt under naziregimet i Tyskland.

Ifølge politiet sto en av de besøkende atskilt fra gruppen da fem ungdommer løp bort til henne og sparket en full plastflaske mot henne. Da den besøkende spurte hva de gjorde, tok en av ungdommene opp flasken og kastet den opp i luften mens han angivelig ropte «Allahu akbar». Flasken traff bakken nær kvinnen, som ropte om hjelp.

Resten av gruppen kom kvinnen til unnsetning og en kommuneansatt som viste gruppen rundt irettesatte ungdommene.

– Flaskekasteren kom og ba om unnskyldning for oppførselen sin, og så dro ungdommene, sier politiet i en uttalelse.

Tysk politi etterforsker anklager om forsøk på grov kroppsskade etter flaskekastingen, og leter fortsatt etter den antatte gjerningsmannen.

Marc Grünbaum, styremedlem for Frankfurts jødiske fellesskap, sa hendelsen med ungdommene ikke bare var en spøk, men hat mot besøkende til Frankfurt som er «gjenkjennelige som jøder».

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.