Tavle

Fakkeltoget ikveld er ikke en minnemarkering av den døde 10-åringen, sier Melita Ringvold.

Hvor dårlig står det egentlig til hvis de må ha fakkeltog for å kjempe for bedre vilkår i bydelen?

Møteplasser er den store mangelen, ifølge Nargis Jan Mahmood, en av initiativtakerne:

– Det er stor satsing på boliger, men ikke på at vi skal ta vare på de menneskene som bor her også. Vi trenger å se hverandre og da må vi ha steder å møtes. Vi føler at politikerne ikke tenker på oss. Det er ingen som snakker om Mortensrud. Og nå begynner problemene å vokse. Det må vi ta tak i, sier hun.

Et helt konkret tiltak som beboere på Mortensrud har kjempet for lenge er en ny flerbrukshall til barn og unge, og bekymringen er stor for at infrastruktur og fellesskapsområder ikke klarer å holde tritt med befolkningsveksten.

Hva blir det neste? Fakkeltog for fakkeltog?

VG