Nytt

For de som fremdeles hårdnakket påstår at ISIS/ISIL/IS ikke har noe med islam å gjøre, så er det på tide å få opp øynene: Skolene i Øst-Syria stenges med den begrunnelse at utdannelse er «infidel», eller Boko Haram som de ville sagt i Nigeria.

Kjemi og fysikk er allerede borte fra timeplanen, mens islam har fått en fremtredende plass. Protestene er, ikke uventet, få – det er for farlig å demonstrere.

‘Islamic State informed them that teachers shall undergo a religious instructional course for one month, and that Islamic State officials were currently developing a new curriculum instead of the current ‘infidel’ education,’ the Observatory statement said.

Their latest move aims to further reduce the school day into several hours of religious learning at the expense of academic subjects, according to local activists.

‘They’ve announced that they will only teach religion and a little bit of mathematics.

‘Their rationale is that all knowledge belongs to the creator, so even the multiplication table shouldn’t be taught,’ said an activist called Abu Hussein al Deiri.

Syria-isil-raqa-650_416-550x352

Jenter som ikke bærer burka blir pisket. Hvor lenge får de lov til å gå på skole, og hva er poenget hvis alt de får er koranlære?

Skal man holde befolkningen i et jerngrep så er terror, makt  og tvang en idéell kombinasjon med uvitende og hjernevaskede innbyggere. Alle diktaturer har som mål å kontrollere befolkningens utdannelse og tankegang. Kommunisme, nazisisme, fascisme eller Den islamske stat – you name it. Ingen må gis lov til å tenke egne tanker og langt mindre uttrykke dem, for da mister undertrykkerne sin makt.

Yttringsfriheten vil bestandig være selve grunnstenen i et fritt og demokratisk land.

Daily Mail