Nytt

Ifølge Parveen Qureshi, leder av United Multicultural Centre, ble groomingskandalen i Rotherham åpent debattert innenfor det muslimske miljøet i åresvis. Det ble diskutert i moskeen, men man snakket ikke med politiet.

Parveen Qureshi told BBC Sheffield: ‘The Asian community leaders, they knew about it, it was discussed at the mosque and other places.

‘The leaders who agencies had contacted to discuss issues, they knew about this.

‘Community leaders were aware of what was happening and they were trying to solve that problem for forever – not just on this occasion but on many occasions people were talking to the community’s leaders.

‘It was always discussed in the community what was happening.’

She added: ‘It was not started over night, it was going on for a long time’.

Ms Qureshi later appeared to backtrack on her statement, claiming she intended to say the report revealed senior council workers evidently knew about the scandal.

Det er lett å forstå at Qureshi gikk tilbake på hva hun hadde sagt. Det er tryggere å anklage lokalpolitikerne enn imamene. De fleste av overgriperne er dessuten på frifot og hun har sikkert livet kjært.

Hvordan har lokalmiljøet reagert på avsløringene?

 

Daily Mail  Channel 4