Tavle

Leif Knutsen skrev et svar til Gro Holm på NRK.no/ytring i anledning hennes famøse uttalelser om jødisk mediemakt i USA.

Holm svarte Knutsen og for å bevise sine påstander linker hun til en artikkel om jøders innflytelse, som det viser seg er forfattet av Stormfront.org.

Da den kompromitterende linken ble oppdaget, fjernet NRK den umiddelbart. Men skaden var allerede gjort.

Er det ikke dårlig gjort å rippe opp i en feil man angrer på?

Poenget er at NRK ikke villle nølt med å utnytte en slik glipp hvis det kom fra en avsender de vil ha has på. Det er ingen pardon der i gården. Da kan man ikke forvente at andre skal snu kinnet til.

Holm ønsket neppe å sitere en nynazistisk side. Men det sier noe om hennes omgang med kilder at det er slike steder hun frekventerer for å få sine oppfatninger bekreftet.

En observant leser kommenterte på Facebook:

 I sitt svar til en kritisk kommentar til brevet, gjentar Holm påstanden om uforholdsmessig mye jødisk eierskap og ledelse i amerikanske medier. For å underbygge dette empirisk, lenker Holm til en oversikt kalt «Who Controls Your Mind? 2013», som man ved et raskt søk finner igjen på Stormfront, verdens største høyreekstreme nettforum. Oversikten Holm viser til er etter alt å dømme produsert av et Stormfront-medlem. (Oversikten er også full av feil og forsåvidt også problematisk på andre måter, seskeptics.stackexchange.com/questions/19974/are-american-media-controlled-mostly-by-jews for en gjennomgang.) (NRKs nettredaksjon fjernet kvikt ikke bare den opprinnelige lenken i Holms innlegg, men også kommentaren i kommentarfeltet som påpekte lenkens avstamning. 

Også google cache viste bare til den reviderte teksten. En annen kommentator på facebook hadde den originale:

«Knutsen mener det er feil å anta at det kan være noen sammenheng mellom (påstått) overrepresentasjon av jøder blant amerikanske journalister, og ledere i mediebransjen. Når det gjelder eierskap og ledelse, finnes det flere oversikter. (Denne (1) er fra 2013, og ikke helt oppdatert, men den inneholder også kritiske kommentarer og rettelser).»

(1): http://i.stack.imgur.com/PPhcg.jpg