Nytt

Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt var ikke med da de andre nordiske socialdemokratiske ledere i helgen fordømte Israel for dets politikk. Thorning-Schmidt stiller seg på linje med EU som i første rekke fordømmer Hamas og krever en demilitarisering av Gaza.

De socialdemokratiske partiledere fra Norge, Sverige, Finland og Island udsendte i weekenden en erklæring, hvor de opfordrer Israel til at ophæve besættelsen af Vestbredden, blokaden af Gaza og til at afvikle bosættelsespolitikken.

Den nordiske S-udtalelse adskiller fra en nylig udtalelse fra EUs udenrigsministre, da den »fordømmer Israels anvendelse af uproportionel vold, som strider mod folkeretten og grundlæggende humanitære principper«.

Sosialdemokratene synes å gå i en stadig mer palestinavennlig retning, også selv om det fører til større forståelse for Hamas.

http://www.b.dk/politiko/thorning-ikke-med-i-nordisk-fordoemmelse-af-israel