En amerikaner av palestinsk opphav kalt Abu Huraya sprengte seg selv i luften under en selvmordsaksjon i Syria den 25. mai.

Tre andre deltok i aksjonen, en av dem fra Maldivene. Jihad-propagandaen om amerikaneren ble spredd av en islamistpredikant ved navn Abu Suleyman al Muhaijr som hadde holdt til i Australia før han kom til Syria og sluttet seg til organisasjonen al-Nusra. Den hellige krigen er global.

Det oppsiktsvekkende er at Abu Huraya langt fra er alene om å ha sluttet seg til Syria-krigen fra USA. En fersk rapport antyder at det kan dreie seg om hele hundre personer. Men var ikke amerikanske muslimer bedre integrert i vertslandet, og på lang mental avstand også fra krigshandlingene i Midtøsten?

Syria er ikke eneste arena for jihadlystne på den andre siden av Atlanteren. Vi kjenner allerede til f.eks. Jihad Jane. Men kanskje har vi arkivert fenomenet som lonely nuts.

Guido Olimpio skriver ellers i Corriere della Sera at tre somaliere som holdt til i USA, er reist til Somalia for å ende egen og andres tilværelse med et bombebelte rundt livet. Fenomenet kan altså stikke dypere.

http://www.corriere.it/esteri/14_maggio_29/kamikaze-usa-che-si-fatto-saltare-aria-siria-db827864-e702-11e3-891a-a65af8809a36.shtml

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂