Nytt

Kilder i Det hvite hus sier de har forberedt en nødvei for Putin sammen med Tyskland.

Men hvis forslagene er hva politico.com sier, er det lite trolig at Putin vil godta dem.

The proposal includes: allowing international monitors in to verify Putin’s claims that Russians are being threatened in the Crimea, de-escalating troop presence in the region, forcing Moscow to recognize the interim government in Kiev as legitimate and accepting international mediation throughout. The Russian leader would also have to agree to recognize the results of the scheduled spring elections in Ukraine.

Det er høyst usannsynlig at Putin vil anerkjenne den midlertidige regjeringen i Kiev som legitim. Det vil være det samme som å annulere alt han hittil har satset. Det samme gjelder valgene i mai. Putin ønsker å definere valgene, ellers er han ikke interessert.

Hvis dette er løsningen som skal få Putin på kroken lever Obama i drømmeland.

Kildene i Det hvite hus tror at vinden blåser deres vei; børsen i Moskva har falt 14 prosent og rubelen faller. Tør Putin fortsette?

De er også uenig i at Ukraina er den store prøven for Obama.

 

They also pushed back on the idea that this is the great test of Obama’s presidency, pointing to the Arab Spring, which had far broader and longer lasting consequences than they expect out of the current situation.

Oppfatningene er svært forskjellige. Daniel Henninger skriver i Wall Street Journal at Putin «carteriserer Obama fullstendig». Jimmy Carters navn  har en svært dårlig klang i USA. Han var president da Iran holdt amerikanske diplomater som fange i den amerikanske ambassaden i 444 dager.
Noen lever ikke i virkelighetens verden.