UKIPs leder Nigel Farage holder på planen om fem års innvandringsstopp i tillegg til et poengbasert system med arbeidstillatelse. Også vil han selvfølgelig ut av EU. Han legger til at han ikke vil gi noen sosiale stønader før man har bodd i landet i minst fem år.

Nigel Farage

I et intervju med BBC Radio 4 sa han:

 «If you said to me do you want to see another five million people come to Britain, and if that happened we would all be slightly richer, I would say, do you know what, I would rather we were not slightly richer.

«I would rather we had communities that were rather more united and we had a situation where young unemployed British people had a realistic chance of getting a job, so yes I do think the social side of this matters more than the pure market economics.»

Det er lenge siden man har hørt en britisk politiker si at penger ikke er svaret på alt. I flere år har man jobbet mot det ene målet å få redusert statsgjelden. Mer folk gir høyere produksjon og mer penger. Men det er kortvarig. Regningen kommer i form av flere skoler, mer infrastruktur, sykehus, stønader, pensjoner og alt det andre som vi alle vi ha og mener vi har krav på. Den blir enda høyere enn hva inntjeningen først ga oss.

Hvor mye er fremmedgjøring i eget lokalsamfunn egentlig verdt? Ble hver husholdning rikere eller var det bare totalen som ble blåst opp som følge av større befolkning?  

Nigel Farage sa at de økonomiske beregningene ikke tok hensyn til kostnadene ved de sosiale stønadene som barnebidrag, boligstøtte andre sosiale utbetalinger til innvandrere.

«It will take a long time to sort out immigration, but we should have said to Bulgaria and Romania, because our minimum wage is eight times higher than yours we are not prepared to have an unconditional open door. We are fully prepared to have work permits if you have got skills we have not got.»

«I suspect all parties will go into the 2015 election promising a referendum [on EU membership] and my hope and my belief is that if we can get Ukip into the House of Commons in reasonable a number, that referendum will happen.»

The Guardian

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂