Storbritannia blir nødt til å stille kandidater til EU-valget 23-26. mai. Nigel Farage har startet valgkampen med offisiell partilansering i Coventry. Hans nystartede parti heter Brexit Party.  Det er ingen tvil om hvor den tidligere Ukip-lederen står: Han vil ut av EU. Med seg i ledelsen har han Jacob Rees-Moggs søster Annunziata. Hun forlater de konservative etter 35 år for å bli med i Brexit Party.

De konservative revner på midten i Brexit-striden. Theresa May vil neppe greie å holde på sin egen stilling stort lenger. Til det er misnøyen altfor stor. Folk føler seg lurt.

Annunziata Rees-Mogg sier at hun har stått ved de konservatives side i alle år, men at brexit ble for mye å svelge. Statsministeren vil ikke høre, sier hun, hverken på sine konservative kollegaer eller på landets innbyggere. Vi må redde demokratiet, sier Annunziata Rees-Mogg. Og hun savner en Maggie Thatcher til å lede landet nå.

 ‘But the point at which our Prime Minister will not listen, not only to her membership, but will not listen to the people of her country. I can’t sit by and let her do it. We’ve got to rescue our democracy, we have got to show that the people of this country have a say in how we are run’.

‘I joined the Conservative Party in 1984 and this is not a decision I have made lightly – to leave a party for which I have fought at every election since 1987, from Maggie Thatcher through to Theresa May.

‘I know which one I’d rather have representing us now.’

– Jeg mener oppriktig at dette akkurat nå er en nasjon der løver ledes av esler, sa Farage. – Vi kan vinne dette europavalget og få parlamentarikerne i Westminster til å begynne å frykte Gud igjen. De fortjener intet mindre! sa han.

De konservative faller raskt på meningsmålingene:

Nigel Farage mener at Ukip ble ødelagt av innslipp av høyreekstreme. Det er derfor han heller ville lansere et nytt parti. Merkevaren er ødelagt, sa han.

 ‘UKIP did struggle to get enough good people into it but unfortunately what it’s chosen to do is allow the far right to join it and take it over and I’m afraid the brand is now tarnished.’

Farage sier at Brexit Party vil føre samme politikk som Ukip, men vil unngå høyreekstreme.

‘In terms of policy, there’s no difference, but in terms of personnel there is a vast difference,’ sa han.

Kjøp T-skjorten «gul vest» her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.