I dag vant Magnus Carlsen sitt andre parti på rad da VM-matchen i sjakk i India mot verdensmesteren, Vishy Anand, rundet halvtidsbøyen. De første fire partiene endte remis. Stillingen er derfor nå 4,0-2,0 for Carlsen. Den som først når 6,5 av totalt maksimalt 12 partier, blir ny verdensmester.

Det er i skrivende stund ikke mye som tyder på at matchen skal gå helt ut, dertil virker Carlsen for overlegen. Man skal rett nok aldri selge hverken bjørneskinn eller tigerskinn før dyret er felt (Anand ble i yngre år kalt «Tigeren fra Madras»), dertil kan spillet skifte for brått og selv verdens beste sjakkspiller, altså Magnus Carlsen, kan miste konsentrasjonen, men i øyeblikket får du ikke mye igjen for pengene dersom du satser på at Carlsen blir den nye verdensmesteren.

NRK følger matchen på det jeg synes er en forbilledlig måte og passer på å forklare hendelsene også for dem som ikke er drevne sjakkspillere. VG, Nettavisen og andre dekker også matchen massivt; det er nesten ikke til å tro. Jeg lover å komme tilbake med fyldig omtale når det hele er over.