Det er i Iran det skjer om dagen. Kvinnene strømmer til og blir tvangsiført hijab.  Den svenske feministregjeringen fikk et brått møte med virkeligheten som de forsøker å pådytte sine egne landsmenn. Naiviteten deres førte til hånlatter i andre land.

Hur kunde detta hända? Lærekurve med høyt stigningstall.

Men i år har også Iran valgt å arrangere sjakk-VM for kvinner.  Iran var visstnok det eneste landet som var interessert i å arrangere sjakk-VM for kvinner. NRK skriver:

Anastasija Karlovitsj, presseansvarlig i Fide, påpeker i en e-post at Iran var den eneste søkernasjonen til arrangementet, og ingen av delegatene fra de nasjonale forbundene protesterte mot tildelingen.

USA mot Sverige.

Det er mange som ikke helt har forstått hvordan islam fungerer ved en gjennomført implementering som vi ser i Iran:

– Jeg er ikke imot hijab-bruk, men jeg er imot at man skal bli tvunget til å bruke det, sier sjakkspiller Ellen Carlsen, som er storesøsteren til Magnus.

Islam er dessverre ikke så veldig frivillig, Ellen. Det er derfor det er dødsstraff for å forlate religionen også.

Verdensmesteren fra 2015, Maria Mazytsjuk, har trukket seg fra turneringen i protest. Hun vil ikke ha på seg hijab.  Norges beste kvinnespiller (som Aftenposten kaller henne), Sheila Barth Sahl, støtter Ellen Carlsen.

– Med de reglene blir det et skritt tilbake for kvinnesjakken der vi kjemper for likestilling. Regler som gjelder kun for kvinner er ikke bra i det hele tatt. Man er en konkurranseutøver, man er ikke en kvinne som spiller sjakk.

Sjakk-VM er ikke femmila, eller tennis, eller en idrett som krever god kondis. Man blir kanskje litt svett og litt sliten i høyrearmen (eller venstre – ingen skal diskrimineres), men jeg tipper at dette ikke er grunnen til at man avholder egne sjakk-turneringer for kvinner.

«et skritt tilbake for kvinnesjakken der vi kjemper for likestilling», sier Barth Sahl. Se her jenter, dette burde ha vært en egen parole til kvinnedagen 8.mars: Vi vil spille med gutta – nei til kjønnsegregert sjakk!

En mye bedre parole enn «La fitta flagre fritt – nei til intimkirurgi», spør du meg.

Sjakkbrett for rosabloggere – sjakk er for alle!

Alle kjemper vi hver vår kamp. Det er mye å gripe fatt i for den som engasjerer seg. Men neste gang kan kanskje Sverige arrangere sjakk-VM for «hen», så er problemet løst!

Aftenposten  NRK