Bikini er normalt turneringsantrekk for kvinner i sandvolleyball, men nektes brukt i muslimske Qatar. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB.

Det muslimske landet Qatar arrangerer World Tour-turnering i sandvolleyball. Her nektes kvinnelige utøvere å ha på seg bikini, som er vanlig antrekk i sporten. To tyske deltakere sier nei til å godta tøvet.

I mars arrangeres det World Tour-turnering i Doha i Qatar. Her har de kvinnelige utøverne av sporten fått den fargerike mangfolds-religionen islam midt i fleisen. Det islamske regimet i landet forbyr all bruk av bikini, også under slike turneringer.

Dermed har utøverne kun to valg: Å legge seg flate for «kulturen» i dette landet, og iføre seg lange bukser, slik myndighetene krever. Eller å vise en viss integritet, og boikotte hele dette arrangementet.

VG forteller at to kjente kvinnelige utøvere velger det siste alternativet. Det er ifølge VG den tyske duoen Karla Borger og Julia Sude som har trukket seg fra World Tour-turneringen. De sier blankt nei til å underkaste seg slikt:

– Vi skal dit for å gjøre en jobb, men så blir vi nektet å bære arbeidsantrekket vårt, sier Karla Borger til Deutschlandsfunk.

Sandvolleyball-kvinnene har nemlig fått direktiver om at de må spille i T-skjorter og knelange bukser – ikke bikiniene som de vanligvis bruker, skriver VG.

De to legger til:

– Vi spiller i 30–40 graders varme, og vi er vant til å spille i bikini. Dette er egentlig det eneste landet som forteller oss hvordan vi skal gjøre jobben vår – og det kritiserer vi, sier Borger.

– Vi har hatt muligheten ti å velge og har valgt å droppe turneringen. Et sted går de samfunnsmessige grenser, presiserer de tyske kvinnene.

Men det er ikke bare de islamske reglene i Qatar de er oppgitt over. De er også sterkt kritiske til det internasjonale volleyballforbundet, som godtar slike utdaterte regler fra arrangøren. De mener rett og slett det er feil å la et slikt land  få lov til å arrangere denne typen internasjonale idrett i 2021:

– Vi stiller spørsmål ved om det er nødvendig å ha en turnering der. Det er definitivt noe å spørre om.

De to rakryggede kvinnene møter imidlertid liten forståelse fra det åpenbart temmelig ynkelige volleyballforbundet FIBV.

FIVB  bekrefter overfor Spiegel forskriftene for hvordan de kvinnelige spillerne skal kle seg. Det handler om å respektere kultur og tradisjoner i vertslandet, sier de, ifølge VG.

«Respektere kultur og tradisjoner», altså.

Med den begrunnelsen kan man avskaffe ethvert krav til etikk og moral innen idretten, og i stedet legge seg flate for det meste av tilbakestående «kulturer» rundt om i verdens avkroker og bakevjer.

Vi er her vitne til vestlige kvinners møte med middelalderreligionen islam. Det går sjelden særlig bra.

Men underlig nok er det nettopp «moderne og frigjorte» vestlige kvinner som er de fremste støttespillerne for denne religionen blant annet i Europa.

Det er ikke annet enn ubegripelig.

Om vestlige kvinner og muslimske menn, les også: Oslo tingrett: Egypter fikk kun 5 måneders fengsel for sadistisk mishandling av sin norske datter

Denne anbefales: 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

 

Liker du Document? Vi setter pris på ditt bidrag, stort eller lite: 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂