Tavle

Julia Sude og Chantal Laboureur spiller for Tyskland mot Brasil under finalen i World Tour i sandvolleyball i Gstaad i Sveits den 8. juli 2017. Foto: Anthony Anex / Keystone via AP / NTB.

Kvinnelige deltagere i World Tour-turneringen i sandvolleyball i Qatar vil likevel ikke bli nektet å spille i bikini i det islamske emiratet, kunngjorde Det internasjonale volleyballforbundet (FIVB) tirsdag kveld.

Det skriver Le Parisien.

Kunngjøringen kommer kort tid etter at de tyske utøverne Karla Borger og Julia Sude hadde sagt at de ville boikotte arrangementet i Qatar fordi de var blitt pålagt å spille i antrekk som dekket større deler av kroppen, ikke minst fordi de mente det ville bli altfor varmt.

FIBV hadde opprinnelig pålagt spillerne disse reglene med den begrunnelse at man måtte vise respekt for vertslandets kultur og tradisjon, men volleyballforbundet i Qatar (QVA) hevder nå at noe slikt krav aldri er blitt stilt.

Det er foreløpig ikke kjent hvorvidt de nye signalene fra FIBV har fått Borger og Sude til å skifte mening.

Også den tyske landslagstreneren i volleyball Helke Claasen har tidligere gitt signaler om at hun ikke vil dra til Qatar. Claasen føler seg ikke respektert som kvinne der til lands, sier det tyske volleyballforbundets sportssjef Niclas Hildebrand til Süddeutsche Zeitung.

 

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Les også