Karla Borger under en sandvolleyballkamp mellom Tyskland og Nederland under OL i Rio de Janeiro den 9. august 2016. Foto: Petr David Josek / AP / NTB.

De tyske sandvolleyballspillerne Karla Borger og Julia Sude har bestemt seg for å boikotte World Tour i Qatar på grunn av forbud mot å spille i bikini i det islamske emiratet, det opplyser Borger og Sude selv til Der Spiegel.

Qatar har vært med på å arrangere World Tour i sandvolleyball for menn sju ganger, men i mars skal kvinner få være med for første gang. Reglene for spillernes bekledning er imidlertid annerledes: De deltagende kvinnene må spille i T-skjorte og shorts som går ned til kneet.

Det internasjonale volleyballforbundet (FIVB) sier at man må respektere kulturen og tradisjonen i arrangørlandet, men Borger og Sude nekter å følge disse reglene, også fordi det etter deres mening er for varmt i Qatar til å spille i noe annet enn bikini.

 

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂