Tavle

Med dagens smarttelefoner, som kan innhente nyheter og kartdata foruten å kjøre masse forskjellig programvare, burde det være mulig å kombinere Google Maps med twitter-meldinger fra politiet og nyhetsoppslag forøvrig, særlig de som etter automatisk analyse av innholdet kan forventes å dreie seg om forbrytelser, på en sånn måte at brukeren alltid er informert om hvor det skjer kriminalitet.

Med en slik trouble avoider kunne brukeren f.eks. ha mottatt nyheten om knivranene på Årvoll i Oslo på telefonen i går kveld:

Tre personer har i løpet av kort tid blitt ranet av to gjerningsmenn med kniver i området Årvoll, melder operasjonssentralen i Oslo politidistrikt. De har flere patruljer som jobber i området.

Brukeren som ser på kartet at det er i nærheten tar hintet, og unngår å bevege seg alene til fots på samme sted i tiden etterpå, for dermed å slippe å bli gjenstand for neste ran i samme område dagen etter, som omtalt i denne nyheten:

En gutt ble ranet Årvollveien ca. kl. 16.15. Fire gutter angrep en annen gutt, opplyser politiet. Vitner har beskrevet at de har mørk hudfarge, er rundt 16 år og hadde på seg sorte/blå jakker.

Etter noen måneder med akkumulert informasjon, vil nålene på kartet ganske sikkert fortelle hvor det er mer eller mindre trygt å gå til hvilke tider, hvilke kollektive transportmidler som kan anses for sikre etc.

Har man hverken smarttelefon med app’en, annen kvalitetsinformasjon, eget kjøretøy eller selskap på veien hjem, får man spasere på egen risiko. Sånn er det bare.

Leverandører av pepperspray kan bruke den samme app’en til å finne ideelle utsalgssteder, og eiendomsmeglere kan bruke den til å få opp prisen på boligene som ikke ligger i spennende strøk.