Forfatter Ole Hyltoft har mere end 20 bøger bag sig, var en af initiativtagerne til kunstmuseet Arken i Ishøj og sidder i Danmarks Radios bestyrelse. Men han er også kendt for sin islamkritik og et mangeårigt forhold til Dansk Folkeparti, som i nogle kredse har gjort ham til en kontroversiel person. Om de politiske kontroverser i kølvandet på Ole Hyltoft er årsagen til Gentofte Hovedbiblioteks afvisning af at stille Øregårdssalen på biblioteket til rådighed for en forfatteraften med Hyltoft arrangeret af Grundlovsforeningen Dansk Kultur vides ikke. Men det er netop, hvad biblioteket har afvist at gøre.

I en mail til Dansk Kultur skriver kulturdirektør Lone Gladbo fra Gentofte Bibliotekerne:

«Hvis arrangementet passer ind sammen med Hovedbibliotekets øvrige arrangementer, og der vil være adgang for alle borgere evt. mod betaling, vil det være gratis at låne salen. I dette tilfælde skal du kontakte litteraturkonsulent Signe Pallisgård på slp@gentofte.dk

Men Gentofte Bibliotekernes litteraturkonsulent Signe Pallisgård mener ikke, at Dansk Kulturs arrangementet passer til bibliotekets profil og har derfor afvist at lade foreningen låne Øregårdssalen på Gentofte Hovedbibliotek.

Geoffrey Cain, der er medlem af bestyrelse i Dansk Kultur, har i en mail skriver i en mail til Signe Pallisgaard:

«Men arrangementet – en kendt forfatter, der taler om sine bøger – passer ikke til jeres profil, skriver du, og det har både vi og Ole Hyltoft undret os over.
Og derfor vil vi gerne spørge, hvad det er for en profil, vores projicerede arrangement ikke passer til. Man skulle jo netop tro, den havde med litteratur at gøre?»

Signe Pallisgaard har endnu ikke svaret Geoffrey Cain.

Les også

-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂