Nytt

Den italienske avisen Avvenire har snakket med flere som er rømt fra Syria. Ofte oppgir de at deres foretrukne mål er Sverige. En forteller at han brukte 12.000 euro på reisen, innen en lastebil smuglet ham til Malmø.

En annen som er kommet til samme destinasjon, den tjuefire år gamle Salim fra Yarmouk-distriktet i Damaskus, forteller at han i egenskap av palestinsk syrier tilhører de «nederste blant de nederste», og er «enda mer flyktning enn de andre».

Ikke desto mindre var han bekymret for hvordan tilværelsen ville arte seg i utlendighet:

Jeg kom i januar, og jeg ble overrasket over å oppdage hvor mange syriere det er her. Jeg trodde jeg ville føle hjemlengsel, men tvertimot: Hver gang jeg drar til utlendingekontoret i Malmø møter jeg folk fra mitt eget nabolag.

Dermed burde vel alt ligge til rette for Salims integrasjon i Sverige.