Tavle

Jeg vil ikke se dem mer de er en pest

Jeg sender dem til Reykjavik som Shetlandshest

Og først når de er langt avsted så vil jeg bli

Så lykkelig i Sverige

Da Prima Vera skrev sangen i 1978 handlet den om at det var for mange svensker i Sverige. Det er neppe det største problemet hos Søte bror i dag. Denne uken kunne vi pånytt lese at en mann var skutt i Malmø. Det var mange vitner til skyteepisoden som fant sted i et boligområde, og de kunne fortelle at to gjerningsmenn hadde avført flere skudd mot en motorsyklist i fart før de stakk fra åstedet.

Da politiet kom fram fant de en 24 år gammel forslått og blødende mann på bakken ved siden av en sønderskutt motorsykkel. En talsmann for politiet uttalte lakonisk:

– Jag har hört att man har träffat honom med fyra skott. Så det har varit lite vilda västern.

Men ville vesten er ikke som før. Nå viser det seg at offeret for skytingen ikke var hvemsomhelst, for så fort han var lappet samme på sykehuset ble han selv pågrepet, siktet for mordforsøk på en 28 år gammel mann i Helsingborg for bare to uker siden.

Jeg kjenner at det jeg måtte ha opparbeidet av sympati og medfølelse for en nyskutt 24-åring gikk opp i røyk enda raskere enn bilparken i Malmø.

Politiet virker ganske trygge på at det var denne 24-åringen som sørget for at Malmøpolitiet kunne føre noen timer overtid på lørdagskvelden den 6.august da de gikk fra dør til dør for å finne ut om noen hadde hørt eller sett noe som kunne hjelpe etterforskningen av det som ble journalført som mordforsøk.

Jeg vet ingenting om etnisk bakgrunn for noen av disse gjerningsmennene, men all kjent statistikk tilsier at etternavnet på de involverte neppe er Svensson.

Jeg reiser aldri hjem igjen her vil jeg bo

Så lykkelig i Sverige