Svensk politi. Illustrasjonsfoto: Johan Nilsson / TT / NTB Scanpix

Søndag ettermiddag ble en 11 år gammel jente ranet av en guttegjeng i Borås i Sverige. Ranerne blir beskrevet som gutter i alderen 14-16 år. De var maskert og truet jenta med kniv.

Det var ved Almåsgymnasiet i Borås søndag ettermiddag at den 11 år gamle jenta ble ranet av en gjeng bestående av tre-fire maskerte gutter, melder P4 Sjuhärad. En av guttene skal ha vist fram en kniv før de stakk av med jentas mobiltelefon og omkring 100 kroner.

Jenta ble ikke fysisk skadet under ranet.

Ingen er arrestert i saken, men politiet har beslaglagt jentas jakke i søk etter ledetråder.

Borås er en kommune med svært tett innvandrerbefolkning og høy kriminalitet. I 2015 valgte en barnehage å flytte fra området etter en stor eksplosjon forårsaket av en håndgranat. Lærere ved skolene i Borås utsettes for vold fra elever, i oktober 2020 ble to 16-åringer fra området siktet for mordforsøk etter de skjøt en jevnaldrende gutt med hagle og en mann ble grovt mishandlet da han snakket til ungdom som kastet egg på bilen hans.

 

Sveriges uoffisielle kriminalstatistikk

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.