Nytt

En 21-åring som har vært varetektsfengslet, mistenkt for mordforsøk etter å ha løsnet et tyvetalls skudd mot boligen til en polititjenestemann i Västerås i Sverige, blir ikke tiltalt for mordforsøk.

Det var i oktober i fjor den 21-årige mannen løsnet et tyvetalls skudd mot villaen der en politimann med sin familie lå og sov. Ingen i familien ble truffet av skuddene. Ett halvt år senere har aktor Birgitta Fernlund sendt ut en pressemelding der det går fram at det ikke vil bli tatt ut tiltale mot mannen. I følge aktoratet foreligger det ikke tilstrekkelig bevismateriale for å kunne tiltale 21-åringen for forsøk på mord. Aktoratet har derfor meddelt Tingretten at han ikke kan holdes i varetekt for denne saken. Han vil imidlertid fortsatt bli sittende i varetekt mistenkt for grovt våpenbrudd og grov narkotikakriminalitet.

Saken fikk stor oppmerksomhet i media i fjor høst. I følge en nabo var skuddene så kraftige at de gikk gjennom politimannens hus og inn i huset til naboen.

Skuddløsningene mot polititjenestemannens hus i Västerås føyer seg inn i en lang rekke angrep og attentater mot politiet i vårt naboland i øst. Angrepene ses i sammenheng med den alarmerende utviklingen i gjengkriminaliteten. Tidligere i år gikk den svenske statsministeren langt i å antyde at det kunne bli aktuelt å sette inn militæret i enkelte svenske forsteder.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!