Jeg har de siste månedene blitt sensurert mange ganger av Dagbladet uten at jeg finner god grunn til dette i det hele tatt. Jeg har begynt å få en sjette sans for når det vil skje, og en dag slo denne mistanken inn mens jeg skrev et par innlegg. Begge innlegg ble tatt bort (mange andre fikk stå). Det første har jeg desverre ikke kopi av, men der beklaget jeg at DB ikke lenger synes å tillate at vi lenker til andre sider for å dokumentere påstander. Jeg spurte også om noen andre kunne bekrefte det jeg hadde lest om at flere norske aviser (uten å nevne DB eller andre aviser konkret) outsourcer sensuren av debattene til svenske firma.

Nuvel, det andre innlegget screenshottet jeg både før og etter at det ble sensurert. Jeg kan ikke se hva galt jeg skrev og mener at det heller burde være den andre part som burde vært sensurert. Jeg finner det egentlig ganske oppsiktsvekkende at de kan holde på slik. Ta en kikk selv.

Her er rett etter at jeg postet:

db-sensur001a

Og her er noen timer etterpå:

db-sensur001b

(Artikkelen finner du her.)

Merk at kommentaren min er sporløst borte. Ikke engang beskjed om at den er slettet. Det skjer rett som det er. Av og til forsvinner også innlegget jeg kommenterer på uten spor. Det skjer kun dersom jeg kommenterer politikk.

Jeg er sikker på at andre faste lesere av Document opplever det samme.