Det er ikke bare kollektivtransport, veier, skoler, barnevern, helsevesen, vann eller kloakk som ikke holder tritt med «befolkningsveksten». Med tanke på at denne til dels utgjøres av personer med uedle motiver, klarer heller ikke politi og rettsvesen å holde tritt.

Bergensavisen skriver om en sak i Loddefjord med dieseltyverier på det en må kalle industriell skala:

…et titalls ganger i vinter ble rammet av tyver som tappet større lastebiler for hundrevis av liter med diesel. Hver gang tappet tyvene opptil fem lastebiler med tanker på 400-600 liter.

Dette skulle vel bli i hundretusenkronersklassen et sted.

Gjerningsmennene, tilsynelatende polakker, er kjent for politiet. Men til tross for at det foreligger tilståelse i avhør, er saken henlagt pga. manglende saksbehandlingskapasitet. Dermed blir det hele konsekvensfritt for tyvene.

Det er bare å konstatere at norske institusjoner ikke er i nærheten av å være dimensjonert for kriminalitet på den skalaen man faktisk har i Norge. Hvis europeiske og andre kriminelle foretar en kjølig avveining av hvilken jurisdiksjon det er behageligst å oppholde seg i, så er konsekvensene gitt for et rikt land med en stat som er designet for en forholdsvis ærlig befolkning.

 

– De burde tatt utstyret, og buret dem inne