Tavle

En romkvinne sitter og tigger utenfor et kjøpesenter på et mellomstort norsk tettsted hvor man inntil nokså nylig ikke har vært vant til denslags.

En ikke lenger helt ung herre av det frittalende slaget som ikke er overvettes begeistret for denne forandringen av sitt nærmiljø, ber henne i fargerike ordelag om å pelle seg tilbake dit hvor hun kom fra.

Nokså umiddelbart materialiserer det seg to kraftige karer av samme opphav som tiggersken. De lar den eldre herren forstå det er best for ham om han holder seg unna deres medsøster. Noe senere blir de samme observert kjørende rundt i en diger Mercedes.

Den truede mannen er faren til en journalist i en dagsavis som tradisjonelt har støttet Arbeiderpartiet. Men det er naturligvis ikke skrevet en linje noensteds, hverken om tildragelsen eller kjørestellet.