Kort

Dansk politi forteller om systematisk mobbing og trakassering av dem og deres familier på fritiden. Det opprettes falske facebookprofiler, tilrop, beskjeder tegnes på inngangsdører på arabisk, og kriminelle vokter barnehaver hvor politifolks barn går.

Det er ikke straffbart å overvåke barnehaven selv om hensikten åpenbart er intimiderende. Politikerne sier de skal se på forholdene.

 

Politifolk, fordelt over hele landet, oplever chikanerier fra kriminelle typer, selvom de egentlig bare passer deres arbejde. Også i fritiden mødes de af råb og trusler, og der er eksempler på kærester, som også har måttet lægge ører til nedladende ord.

–         Vi har en kollega, som er blevet hængt ud som pædofil bøsse på en falsk Facebook-profil. Og en kvindelig kollega er offer for en smædekampagne, der går på, at det meste af bandemiljøet har været i seng med hende, fortæller formand for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, til tv2.dk.

Han kritiserer lovgivningen for at være utidssvarende, idet man eksempelvis ikke kan få folk dømt for at stå og holde vagt uden for ens barns børnehave, selvom det er en utrolig skræmmende trussel.

Såvel retsordførere fra Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti og SF har udtalt, at de er villig til at se på lovgivningen.

–         Vi kan se, at der er nogle typer, der ingen respekt har for politiet. Som kører en chikanestrategi, og som vi skal slå hårdt ned på, siger Karsten Lauritzen, retsordfører fra Venstre til tv2.dk

 

http://www.dansk-politi.dk/artikler/2013/juni/politiforbundet-vil-have-strammet-chikane-lovgivning.aspx#.UcFrKz7AWw4