Nytt

Mange mener det er bare er et spørsmål om tid før Sverige blir tvunget til å stenge grensene. Hvor vil de ta veien? Mye tyder på at det vil oppstå en retur-effekt, der migrantene blir sendt tilbake, fra land til land, inntil de ender i Hellas igjen.

Der er det ikke noe apparat til å ta imot dem. Det er mange katastrofescenarier i luften og mediene og asyllobbyen vil ikke nøle med å bruke menneskelige lidelser for alt det er verdt. Det ser vi allerede.

Hvis Sverige stenger, er siste stopp Danmark. Hva gjør danskene? De sier de er forberedt.

Selvom Danmark ikke har taget imod nær så mange flygtninge som Sverige, blev det danske politi alligevel sat på prøve, da en stor flygtningestrøm rejste ind i Danmark i starten af september.
Men det danske politi er allerede forberedt, hvis Sverige lukker grænsen og sender flygtningene tilbage mod Danmark. Det fortæller Claus Oxfeldt, der er formand i Politiforbundet.
»Jeg har talt med rigspolitichefen, og jeg er orienteret om, at der er styr på det. Der er indtænkt scenarier, hvis det skulle ske, at Sverige lukker grænsen. Men ud fra det jeg hører, tror man nu ikke, at Sverige gør det,« fortæller Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet.
Men forbundslederen er kanskje litt for optimistisk? Det blir en allianse av medier, asyllobby, NGO’er, venstrefløy og muslimer som kommer til å beleire politiet. De skal ha tykk hud for å gjennomføre en retur.
»Danmark bliver nødt til at tage stilling til, om man vil tage imod de folk, der bliver afvist i Sverige, eller om de skal sendes tilbage til Tyskland,« vurderer Peter Nannestad og pointerer, at det ikke er en nem situation, Danmark i så fald står i.
»Tyskerne bliver ikke glade for det. På den ene side vil det belaste vores forhold til Tyskland. På den anden side er det også klart, at der ikke er den store villighed til at tage imod flygtninge i et større omfang, end vi allerede gør. Det er et ubehageligt valg, politikerne skal træffe,« fortæller Peter Nannestad, han er flyktningekspert ved Aarhus Universitet.