Den nye trusselsituasjonen i Europa som USA krever et så stort sikkerhetsoppbud at politifolk blir utslitt. Nå lyder de samme klagene/advarslene fra Danmark som vi har hørt i Frankrike: Dette orker vi ikke, det går ut over våre familier.

Situasjonen i Danmark er dramatisk forandret etter angrepene 14. og 15. februar. Når en person som Geert Wilders kommer til det store folkemøtet på Bornholm i juni, vil politiinnsatsen være mangedoblet i forhold til tidligere år.

Det får leder av Politiforbundet til å rette noen advarende ord. Overtidsbruken har steget 50 % siden terroren i København.

Landets politibetjente er nemlig allerede dødtrætte efter måneders overarbejde, og nu kan de se frem til flere, fordi islamkritiker Geert Wilders fra Holland er inviteret til Folkemødet af Trykkefrihedsselskabet.

– Jeg frygter, at vi kommer til at se flere skilsmisser. Det, at man aldrig ser sin familie, er uholdbart. Betjentene må jo igen og igen melde afbud til fødselsdage og ferier, siger Claus Oxfeldt, der taler på vegne af cirka 10.500 arbejdende betjente.

Geert Wilders lander på Bornholm midt i juni. Han var for nylig målet for et terrorangreb i staten Texas i USA.

Dengang formåede efterretningstjenester og politi at forhindre terrorangrebet. To terrorister blev dræbt.

– Det forhøjede beredskab efter terrorangrebet i København bliver opretholdt indtil den 1. september. Det betyder, at betjentene ikke kan afspadsere. Det kan ende galt på det personlige plan, advarer formand Claus Oxfeldt.

Fransk politi klager over det samme. De er ved å gå trett av å vokte 700 jødiske mål og et hundretall andre sensitive mål.Styrken er ikke stor nok til å håndtere en permanent krise.

Det er nok en erkjennelse mange flere land vil komme til.

Ifølge Claus Oxfeldt skal landets politikere vænne sig til, at terrortruslen mod Danmark er større end hidtil antaget.

– Det er en ny virkelighed. Det er med til at understrege, at vi er for få. Vi har ikke en gruppe skjulte medlemmer, vi kan hive op ad hatten, siger formanden for Politiforbundet.

http://www.avisen.dk/fagboss-islamkritiker-kan-koste-politi-aegteskaber_323019.aspx?shareAgID=0#