Nytt

Den internasjonale konferansen som radikalisering og ekstremisme som skulle vært avholdt i København i juni, er utsatt til over sommeren. Da kan det også spøke for konferansen, fordi den kan ødelegge for klimakonferansen i desember.

Klimakonferansen er langt viktigere, og enkelte partier og politikere frykter at en konferanse med feks. Geert Wilders kan ødelegge for det internasjonale samarbeidet.

– På trods af det intense arbejde og sonderinger er tiden nu så fremskreden, at det vil ikke være praktisk muligt at afholde konferencen inden sommerferien, skriver Hornbech.

Udskydelsen af konferencen huer ifølge Berlingske Tidende ikke Udenrigsministeriet. Årsagen er igen Geert Wilders. Ministeriet har udtrykt sine bekymringer for, at Geert Wilders kan spolere dele af klimakonferencen til december. Hvis Wilders dukker op til efteråret, vil de muslimske lande endnu engang få bekræftet indtrykket af Danmark, som et knap så venligsindet land. Det kan betyde, at nogle lande vil boykotte klimakonferencen eller på anden måde spolere den.

Samme bekymring har man eksempelvis i Venstre.

– Det er da klart en bekymring og det må vi da nøje overveje, siger miljøordfører

Konferencen er oprindeligt Naser Khaders idé. Han fik som medlem af Liberal Alliance penge til at afholde konferencen. Først var den planlagt til februar. Så senere på foråret og endelig var tanken, at det skulle være i juni.


Wilders truer klimakonference