Nytt

Thilo Sarrazin, forfatteren av millionselgeren Deutschland schafft sich ab (Tyskland avskaffer seg selv, 2010) som siden ble tvunget ut av styret i Bundesbank, lot i 2009 falle noen kommentarer og tyrkere og arabere, som etter hans oppfatning var en økonomisk belastning for staten og uten evne til å integrere seg i det tyske samfunnet.

Ordene falt mange tungt for brystet, men tyske påtalemyndigheter unnlot å gå til sak mot Sarrazin med ytringsfriheten som begrunnelse. FNs rasediskrimineringskomite har nå gitt Tyskland en reprimande for det som etter dens oppfatning er en unnlatelsessynd:

According to the UN’s Committee on the Elimination of Racial Discrimination (CERD), however, this constituted a violation of the International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination, because it failed to conduct an «effective investigation» into the matter.

Reprimanden er også ledsaget av krav om oppfølging:

CERD also issued an ultimatum to Germany, giving the country 90 days to inform the committee of the measures it will take to address the committee’s opinion. It also recommended that the country «review its policies and procedures in cases of alleged racial discrimination» and widely distribute this information to prosecutors and judicial bodies.

 

Der Spiegel: UN Body Reprimands Germany over Sarrazin Comments