De som trodde at Marrakesh-avtalen og andre «uforpliktende» pakter som FN kommer opp med ikke blir fulgt opp av FN, tar grundig feil.  FNs rasediskriminerings­komité (Cerd) overvåker at medlemslandene overholder FN-konvensjonen mot rase­diskriminering. Og nå har Norge blitt plukket ut fordi vi ikke har forbudt rasistiske og nynazistiske organisasjoner. Norge overholder ikke sine forpliktelser, mener FN:

Prohibition of organizations that promote racial discrimination

15.  The Committee is deeply concerned that racist and neo-Nazi organizations have become more visible on social media and through demonstrations in the State party. The Committee remains concerned that the State party has not declared illegal and prohibited organizations that promote and incite racial hatred, in line with its obligations under article 4 (b) of the Convention in the absence of a reservation (art. 4).

Klassekampen skriver at «Selv ikke Antirasistisk Senter vil innføre et slikt forbud».

Men hva ligger til grunn for dette? Mari Linløkken forklarer hvorfor de ikke støtter FNs oppfordring om rasismeforbud i Norge i et intervju med Klassekampen:

– Det er en fare for at dersom man innfører et slikt organisasjonsforbud, så vil det bli et generelt forbud, som også vil ramme andre organisasjoner som defineres som ­ekstremister fordi de for ­eksempel vil hjelpe asylsøkere å unngå utsendelse, eller som går inn for revolusjon, sier Linløkken.

Definisjonen av ekstremisme er så mangt om dagen, og Antirasistisk Senter (ARS) har oppdaget at det kan ramme «de gode» også. Du vet, gråteaktivister som hindrer fly i å lette fordi det er en voldelig asylsøker som skal returneres ombord. ARS er bekymret for at disse nå (korrekt) vil bli definert som ekstremister. Og disse må beskyttes. Da får man heller finne seg i nynazistiske organisasjoner, synes ARS.

Men så legger Linløkken til: «Eller de som går inn for revolusjon».

Hva mener hun? Det er vel ikke obligatorisk å nevne ordet revolusjon bare fordi man intervjues av Klassekampen? Hvilken revolusjon er det Linløkken har i tankene? Sannsynligvis, og her gjetter jeg bare, tenker hun på de som fremdeles ønsker seg en «arabisk vår» eller noe lignende. Men man kan jo ikke være sikker, for det var spesielt for Norge at dette organisasjonsforbudet skulle gjelde. Venter vi på en «arabisk vår» i Norge, Linløkken?

Hvorfor ARS skal delta i slike offentlige beslutninger, er et annet spørsmål. Linløkken vil i alle fall stramme inn lovverket når det gjelder «hatkriminalitet»:

– Det er viktig å ta en ny runde på om dagens lovverk gir nødvendig beskyttelse mot hatkriminalitet og -ytringer, med utgangspunkt i at vi har en sterkere nynazistisk og rasistisk organisering som er sterkere enn noen gang siden 1980-tallet i Norge, og dessuten en nettbasert trakassering som både er belastende og truende, sier hun.

Vi håper at Linløkken også da inkluderer de av oss som ikke kunne fortsette i jobben fordi vi ikke orket å underkaste oss de politiske korrekte. Mange av leserne som kontakter oss opplever at de ikke kan si hva de mener og tenker ved lunsjbordet på arbeidsplassen. Hvem skal ivareta deres rettigheter? Det blir neppe FN eller Antirasistisk Senter.

Klassekampen

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂