Nytt

President Hamid Karzai gjør amerikanske soldaters nærvær til en brikke i det innenrikspolitiske spillet. Han har beordret amerikanske spesialstyrker ut av provinsene Wardak og Logar innen to uker, fordi de sjenerer befolkningen.

Spørsmålet er hvor lenge USA kan finne seg i at Karzai ydmyker dem på denne måten.

 

»Ved et møde i det nationale sikkerhedsråd i dag har den afghanske præsident, Hamid Karzai, givet forsvarsministeriet ordre til at få de amerikanske specialstyrker ud af Wardak og ud af Logar inden for to uger«, siger præsidentens talsmand, Aimal Faizi. »De amerikanske specialstyrker og illegale væbnede grupper, som er dannet af dem, giver anledning til usikkerhed, ustabilitet og chikane af lokale indbyggere i provinserne«, siger talsmanden. Amerikansk styrke skal halveres næste år. USA vil i begyndelsen af 2014 trække 34.000 soldater ud af det krigshærgede land. Det er en halvering af antallet af de 68.000 amerikanske soldater, der lige nu befinder sig i Afghanistan.

http://politiken.dk/udland/ECE1906799/kabul-beordrer-soldater-fra-usa-ud-af-to-provinser/