Nytt

Al Jazeera fanget opp bilder av amerikanske soldater som underviste afghanere i Bibelen. Taliban grep umiddelbart sjansen og sa det viste «korsfarernes» sanne hensikter: konvertering. Den amerikanske hæren har inndratt biblene som var på pashtu og dari, de afghanske språkene.

Om det var første gang amerikanske soldater holdt bibelskole for afghanere, da den arabiske al-Jazeera-kanal for nylig filmede bibelundervisningen på en amerikansk base i Afghanistan, vides ikke. Men det bliver nok sidste gang. Den amerikanske hær har nu konfiskeret biblerne, der var oversat til sprogene pashtu og dari, med den begrundelse, at hæren forbyder soldater at missionere eller forsøge at konvertere lokalbefolkningen.

I al-Jazeeras indslag høres en amerikansk soldat sige: «Elitesoldaterne jager personer. Men vi gør som de kristne, vi jager personer for Jesus. Vi jager dem».

Sagen bliver nu brugt af Taleban-bevægelsen til at rette nye angreb mod den amerikanske hær og kristne ledere. På en af Talebans hjemmesider beskylder bevægelsen den amerikanske hær for at tvangskonvertere afghanske muslimer som et led i krigen, der fulgte angrebene på USA den 11. september 2001. Samtidig opfordrer Taleban den afghanske befolkning til at holde skarpt øje med eventuelle missionærer blandt de amerikanske soldater.

– Taleban opfordrer på det stærkeste de religiøse overhoveder og krigere til at overvåge de kristne korsfarere og forhindre enhver form for udspredelse af kristendom, står der i en pressemeddelelse fra Taleban.

De afghanske krigere angriber også paven og truer ham endda med alvorlige følger, hvis ikke de amerikanske bibler forsvinder fra Afghanistan.

– Hvis paven ikke øjeblikkeligt forhindrer udspredelse af kristendom i Afghanistan, vil det få alvorlige personlige konsekvenser for ham, står der på en Taleban-venlig hjemmeside.

Fra den amerikanske hærs talsmand lyder det, at der ikke er beviser for, at de amerikanske soldater direkte har forsøgt at konvertere de afghanere, der befandt sig på den militære base.

USA konfiskerer bibler efter Taleban-kritik