Nytt

Tredve unge mennesker, for det meste kvinner hvorav flere i heldekkende slør, samlet seg lørdag i Toulouse-bydelen Les Izards, hvor Mohamed Merah vokste opp, for å hedre minnet om terroristen og seriemorderen. Dette ifølge Reuters, som siterer en av de unge kvinnene på at deres smerte ved tapet av Mohamed er den samme som de pårørendes smerte over tapet av ofrene for hans ugjerninger, og at det må bli en slutt på demoniseringen av ham.

Et hundre politifolk holdt vakt mens det hele pågikk, og minnestunden ble avviklet uten ordensforstyrrelser.

Fredag ble ellers en lærer ved en videregående skole i Rouen suspendert fra sin stilling etter at han hadde bedt elevene sine om å hedre Mohamed Merahs minne med et minutts stillhet. Både flere av elevene, skolens rektor og landets undervisningsminister fordømte det inntrufne, og læreren er blitt forespeilet disiplinære forføyninger.

 

Le Monde: Des jeunes honorent la mémoire de Mohamed Merah à Toulouse