Nytt

På Aftenpostens kultursider kommenterer Robert Hoftun Gjestad Plumbos deltagelse i Melodi Grand Prix. Mokkamann-fleipen til Lars Erik Blokkhus omtales som om den kommer fra folkedypet, og langt på vei antydes det at folkedypet er rasistisk.

Den triste «mokkamann»-sleiven var en harry-fleip fra folkedypet, som tydeligvis kom naturlig opp for vokalist Lars Erik Blokkhus da han så mørkhudede Madcon foran seg på scenen.

«Herregud, dette er bare uskyldig rølp», hørte jeg folket rope tilbake hele søndag.

Godt mulig, og jeg tror virkelig Blokkhus når han beklager, og jeg må godta at han i intervjuer nekter for å være rasist.

Kommer tilbake

Men er det ikke slik at også rølp og fleip i bunn og grunn kommer fra et sted? Fra et miljø, fra tanker og holdninger? Jeg er i alle fall alltid blitt fortalt at det er slik.

Robert Hoftun Gjestad ønsker at Plumbo skal bli hjemme, for mokkamann-fleipen vil komme tilbake. Ikke minst i svenske medier. Han er bekymret over hva folkedypet kan finne på å bestemme.

Jeg kan love at dette kommer opp igjen, garantert med full tyngde i for eksempel svenske medier, om Plumbo skulle vinne MGP i februar.

Jeg håper de ikke gjør det, men som vi vet er det folkedypet som bestemmer. Da kan alt skje.

Folkedypet reagerer med å kommentere artikkelen negativt. I sosiale medier har en gjenganger de siste dagene vært hvordan Madcon omtaler programlederne i Senkveld som bleikfiser. Det er slike ting som gjør at rasismekortet ikke har samme slagkraft i folkedypet som før.

Utrag fra leserkommentarer:

Hvorfor må mokkamann blir sett på som hverdagsrasisme? Og hva skal vi da si om Madcom sine uttalelser? Skal Madcom forbys opptreden på TV pga sine uttalelser?

—————————————-

Heia Plumbo!!

Stem på «Ola Nordmann» så mobilen blir varm.

Løp og kjøp cd`en også!!

Jeg er kraftig lei kultureliten.

———————————

Er sååååå lei norske venstre vridde pk journalister , b-skuespillere, såkalt fiffen og norsk musikkelite , at jeg orker ikke lengre å se på norsk tv eller høre på norsk radio .

Jeg skal gjøre mitt for å boikotte hele gjengen

—————————————

Å gudbedre … enda en «kulturpersonlighet » som ikke liker Folkets smak , og MÅ skrive i avisen .

«de triste sekundene «,» Harry «,» rasist» …. fy for fa… så lei jeg er Norske korekte b-mensker !

DET ER DERE SOM SKAPER RASISME , IKKE DET NORSKE FOLKET !!

Det er dere som har ødelagt de Norske ordene , fordi dere mener det KAN være noe rasistisk i dem .

————————————-

Å nei, så flaut det blir å være nordmann hvis Plumbo vinner og svenskene tar opp denne saken i mediene. Ja, da vet jeg ikke hvor jeg skal gjøre av meg.

Best å stemme på de som aldri gjør feil, slik at Norge blir representert på en mest mulig reell måte ute i europa.

—————————————-