Innenriks

Mange husker da Lars Erik Blokkhus i Plumbo sa Mokkamann til gutta i Madcon under en Spellemannsprisutdeling for noen år siden. Kjendiser og medier i Norge var kollektivt krenket på Madcons vegne.

Det gjelder andre regler for Carpe Diem. De har den rette etniske bakgrunn og når de sjikanerer «hvite menn» blir de hyllet – av hvite musikkjournalister. I VG. Den «hviteste» og mest sjikaneverdige er FrPs justisminister Anders Anundsen. VGs anmelder, Tor Martin Bøe,er begeistret over tre nye låter fra rapperduoen. De hylles for sine fantastiske tekster. VG promoterer Carpe Diem omtrent som samarbeidet med Rema.

Tor Martin Bøe lanserer også neste års halloweenantrekk: Hvit mann over 50.

Carpe Diem omtales som norsk redningen for norsk musikk.

 

Anders Anundsen får også unngjelde. Og så det fantastiske refrenget: «Om du visste hva jeg ville gi for å bli som deg, din feiging». Så strålende satt sammen, så riktig gjort, så ekstremt på sin plass.

—-

Det gjør at gullkorn som «Jeg er så hvit jeg kunne vært et frimerke på ski» og «putta penger i aksjer og pengene grodde som plaster» kommer enda bedre frem.

—-

Videoen er en skummel orgiefryd med hageparty, solarierøyking, barnerøyking, oppkast og gruppespraytanning. Eklest: Magdi med blond hentehårparykk. Hvit mann over 50 seiler opp som neste års mest populære halloweenantrekk.

—-

En renskåret, seig og hjernehinneklistrende dubsak, der den beste Chirag-linjen er «de hvite ta’kke vare på ting, det sa morfar», mens Magdi får stråle med spark som «Vi på Besserud tror Gud er Dorthe Skappel, hele FAU ser ut som Dorthe Skappel».

VG rampelys