Sakset/Fra hofta

Det er lørdag morgen og det er litt tid til overs. Hva er vel bedre enn å sette seg ved kjøkkenbordet og lese gjennom et par aviser? Det er også befriende å se utover et gammelt og velholdt kulturlandskap gjennom vinduet. Et landskap som inneholder mennesker og kultur som er langt fra virkeligheten jeg opplevde i Groruddalen. Avstanden er stor.

Aftenposten skriver om hva som har skjedd med Arbeiderpartiet etter 22.juli. For en som har kjent multikulturens skyggesider på kroppen, så er det med stor undring jeg leser hva ledende Arbeiderpartipolitikere mener om kritikk av det multikulturelle prosjektet. Det ser ut til at Arbeiderpartiet har slått fast at multikultur er bra, og kritikk mot dette nører opp under hat.

«Vi kommer til å være helt kompromissløse i forsvaret av det flerkulturelle Norge»

Kulturminister Anniken Huitfeldt.(Ap)

«Frp har et politisk ansvar for å skape grobunn for fremmedhat og høyreekstremisme.»

AUF-leder Eskil Pedersen.

Det kan se ut til at AUF vil påvirke moderpartiet i en retning som skal gi nordmenn ennå mer av det de ikke vil ha, hvis man skal dømme etter flyttemønsteret.

AUF vil fremover bestemme mer i partiet som bestemmer. Det kan bety et kraftigere dytt i radikal retning på miljøområdet og i integrerings- og innvandringspolitikken.

Klokt?

«AUF vil få mer innflytelse. Den må de bruke med klokskap.» Utenriksminister Jonas Gahr Støre.(Ap)

Det lød som en liten advarsel.

Artikkelen var ikke å finne på nett i skrivende stund, men skal være tilgjengelig i Aftenpostens arkiv.