Kommunestyret i Forte dei Marmi, en liten by i Toscanas nordvestlige hjørne, har enstemmig vedtatt å forby åpning av nye butikker og restauranter som ikke har noe å gjøre med kulturen på stedet eller italiensk kultur generelt. Ifølge borgermester Umberto Buratti fra Det demokratiske partiet — det største på venstresiden — er byens identitet truet av virksomheter som blant annet fastfood-restauranter, kebabsjapper, engelsk- og tyskspråklige ølstuer, afrikanske håndverksutsalg og indiske silkebutikker. Ord som «barbarisk invasjon» er blitt benyttet uten at noen, hverken til høyre eller venstre, har sendt ord som «xenofob» i retur.

Corriere della Sera skriver at myndighetene i den toscanske badebyen, i sin tid kjent som utskipningshavn for marmor fra De apuanske alper (Carrara er ikke langt unna), også gjør seg bemerket med en kommunal boligpolitikk med sikte på å begrense «koloniseringen», som hadde fått mange innfødte til å trekke seg tilbake til opplandets åser etter å ha innkassert en pen sum for husene sine. For å bevare byens autentisitet vil det bli bygget nye boliger eksklusivt for folk med røtter på stedet, hvor over halvparten av boligene i øyeblikket eies av personer utenbysfra.

I Forte dei Marmi ser man altså ingen fremtid i at en badegjest fra Milano kjøper et hus som står tomt ti-elleve måneder i året, eller at en besøkende fra de britiske øyer spiser kebab hos en tyrker og drikker øl i en av de irske pubene. I stedet satser man på å gi plass til lokale håndverkstradisjoner og ditto kokekunst, forestått av stedets egen befolkning.

 

Il sindaco mette al bando kebab e involtini primavera