Skanderborg kommune og en prosjektleder har mottatt trusler etter at en omstridt kjønnsdeling av kommunens svømmehall ble iverksatt. Svømmehallen har etter ønske fra muslimer innført særlige ettermiddager for kvinner:

I går kom det frem, at Skanderborg Kommune har modtaget en mail med en bombetrussel mod den indvandrervenlige svømmehal.

– Det her får konsekvenser for dig. Der er ikke apartheid i Danmark, lyder truslerne på Randi Kudsk Olsens private facebookprofil.

Hun står i spidsen for projektet, og de fjendtlige beskeder har hverken gjort hende utryg eller bange.

-Hvis folk gerne vil have dialog om, hvordan vi får indvandrerkvinderne integreret og lærer dem at forstå vores kultur og det danske frisind, kan de bare henvende sig, så giver jeg en kop kaffe. Men hvis fok ikke vil stå ved det, de skriver, kan jeg ikke bruge det til noget, siger Randi Kudsk.

Også i Sønderborg er det innført en ren kvinnedag i den kommunale svømmehallen. Hallen har hatt egen kvinnesvømming i årevis, men det nye er at mannlige ansatte ikke en gang får oppholde seg i den offentlige svømmehallen på kvinnedagene. Både livredder og vakt må være kvinner, og selv hallens kantine stenges for mannlige gjester:

Svømmehallen har i mange år haft et tidsrum én gang om ugen, hvor der kun var adgang for kvindelige svømmegæster, men som noget nyt er svømmehallen i dette tidsrum støvsuget for mænd. Et skridt der er taget for at imødekomme henvendelser fra en række borgere.

– Vi har fået henvendelser fra kvinder med anden etnisk baggrund end dansk, der ikke kunne gå i svømmehallen, hvis der var mænd, der kunne observere dem. Men også etnisk danske kvinder har ikke haft lyst til at komme, hvis mænd var til stede. Måske synes de ikke de har en idealkrop, b.la. hvis de har fået lavet en brystoperation, siger projektkonsulent Anja Glock fra Sønderborg Kommune til alive.dk.

Horsens Folkeblad: Truet på facebook for at stå bag kvindesvømning