Nytt

I Aftenpostens papirutgave 16.mai, kulturdelen, kan man lese om noen ungdommer som har fått lov til å dekorere noen betongvegger. Det er veggene som fører ned til T-banen på Grorud. Bak prosjektet står kunstneren Anders Gjennestad, også kjent som Strøk.

Lokaltilhørighet, identitet, nærområde, by og ungdom er nøkkelord når kunstprosjektet «Hva gjør du her?» realiserer sitt tredje enkelt prosjekt på Grorud. De aller fleste av de åtte kunstnerne er fra bydelen, og kjenner godt T-banens grå arkitektur.

De bruker sjablonger og sprayer på veggen. Det er tekst og bilder som vitner om hverdagen til ungdommene. Blant biler og folk, som er skapt med spray og sjablonger, kommer også et flagg og et slagord.

Josef er i ferd med å legge en sjablong av et palestinsk flagg og fylle ut med perlegrønn spray, og teksten Free Palestine Now!

Det er også et annet prosjekt som er ferdig inne i stasjonsområdet. Det er en annen gruppe ungdommer som har vært i sving med kunstneren Tone Emblemsvåg. Veggkunsten kunne besiktiges i dag, men det er i morgen, 17.mai, det er offisiell åpning av veggkunsten.

Det er kulturbyrået Mesen som har stått som produsent og prosjektleder, og i morgen er det offisiell åpning av de nye kunstverkene.

Det var på sin plass å ta en tur innom Grorud på vei til jobb i dag. Utenfor nedgangen til T-banen råder multikulturen med innslag av muslimske hodeplagg, på veggene er det nå slagord for Palestina og helt nede ved selve T-banestasjonen er det en halal-butikk. Alle disse tre delene passer på en måte sammen. Jeg selv føler meg i grunn ennå mer fremmedgjort.

På Grorud vaier ennå den Pakistanske vimpelen i en flaggstang på andre siden av Trondhjemsveien. Vimpelen som ble omtalt i januar. Det er greit å nevne det, for slik blir hele symbolikken mer komplett.

http://www.document.no/2011/01/en-liten-vimpel-og-et-temperament/

Artikkelen om kunsten på Grorud var ikke å finne på nett. Den er skrevet av Erik Bjørnskau.