De seksuelle relasjonene mellom mann og kvinner er en katastrofe i Saudi-Arabia. Kvinner velger derfor lesbiske forhold.

Jørgen Lohne skriver direkte om dette i Aftenposten. Islamismen ikke bare undertrykker kvinnene, den ødelegger forholdet mellom mann og kvinne. Kvinneundertrykking i vanlig forstand rommer ikke hva dette handler om. Det minner mer om totalitære samfunn der menneskelige relasjoner knuses.

– Ingen tvil, lesbiske forhold er svært utbredt i Saudi-Arabia, sier en ung kvinne i Riyadh til Aftenposten. Hun har selv ikke kvinnelig kjæreste, men kjenner til mange som velger en slik løsning.

– I dette samfunnet finner mange kvinner ekte nærhet og kjærlighet bare i forhold til en kjæreste av sitt eget kjønn, sier kvinnen, som uttaler seg på betingelse av at hun får være anonym.
Forført
– Jeg lette etter trøst, sier Mashael om hvorfor hun innledet et forhold til en annen kvinne etter flere år i et ulykkelig ekteskap. Den unge moren forteller om sin forbudte kjærlighet i den britiske forfatteren Robert Laceys bok fra 2009, Inside the Kingdom – Kings, Clerics, Modernists, Terrorists, and the Struggle for Saudi Arabia:
«En pike stryker deg over hånden, og du vet at hun forsøker å forføre deg; på en måte ønsker du å bli forført. ( . . .) Sexliv mellom saudiske menn og kvinner er en katastrofe, og alle vet at mennene er utro. ( . . .) Så etter en stund tenker du: Hvorfor ikke med en annen kvinne. Det er en flott måte å ta hevn på.»
En annen av forfatterens kilder forteller om forholdet til ektemannen: «Når kvelden er over kommer ektemannen hjem med en eneste forventning. Han har pratet nok. Det er ikke mer samtale han ønsker seg.»

Søker nærhet hos venninner – lesbiske forhold på si er utbredt