Nytt

Mens the chattering classes i Europa debatterer hvorvidt det er brudd på religionsfriheten og menneskerettighetene å forby mer eller mindre dekkende plagg i vår del av verden, er virkeligheten svært annerledes for kristne minoriterer i islamske land.

Det kommer med jevne mellomrom nyhetsmeldinger om religiøs intoleranse overfor kristne i Pakistan, men sjelden med en slik grad av bestialitet som Pakistan Christian Post har rapportert om disse dager.

Sist fredag ble Arshad Masih, en 38 år gammel kristen mann og sjåfør hos en velstående familie i Rawalpindi, brent levende av muslimske ekstremister etter å ha nektet å konvertere til islam. 80% av kroppen hans ble forbrent, og i går døde han etter tre dagers dødskamp.

Som om ikke dette var en tung nok byrde for hans kone Martha, tjenerinne hos den samme familien, ble hun voldtatt av pakistanske politifolk fremfor øynene på sine tre barn i alderen sju til tolv år da hun begav seg til politistasjonen for å anmelde forholdet.

Leder for den pakistanske biskopkonferansen, Lawrence Saldanha, fordømte straks den forferdelige ugjerningen, og bad regjeringen innstendig om å gjøre alt som står i dens makt for at de ansvarlige blir straffet. I den sammenheng minnet han også om hvordan 3000 muslimer i fjor hadde brent åtte kristne levende i den kristne bydelen i Gojra sør for Lahore, og oppfordret det internasjonale samfunnet til å legge større press på Pakistan for å hjelpe kristne og andre religiøse minoriterer i Pakistan.

Lokalmyndighetene i Punjab, hvor mordet på Masih fant sted, har ikke vist noen tegn til å ville straffeforfølge de ansvarlige, men har derimot nedlagt forbud mot protestdemonstrasjoner fra kristne grupper som f.eks. Christian Advocacy i sakens anledning.