Nytt

På den pakistanske landsbygda er det visst i praksis fullt tillatt med religiøst begrunnet apartheid. Den kristne mannen Ishtiaq Masih ble 9. mai drept av en muslimsk lynsjemobb fordi han hadde drukket te av en kopp kun forbeholdt muslimer.

Masih kjøpte sin tekopp sammen med flere andre da bussen de reiste med gjorde et stopp. Da den unge mannen gikk for å betale, så eieren av tebaren at han hadde et kors rundt halsen. Han ble rasende over at Masih ikke hadde erklært at han ikke var muslim før han kjøpte sin kopp med te. Eieren hadde nemlig hengt opp et skilt der dette ble forlangt, et skilt som Masih ikke hadde sett.

Sammen med 14 – fjorten – ansatte gikk eieren løs på Masih med stener, jernstenger, klubber og kniver. De andre busspassasjerene klarte etterhvert å frigjøre Masih og få han på den lokale sykestua, men han døde kort tid etter av de alvorlige skadene han var blitt påført.

Eieren av tebaren, en 42-åring kjent som en radikal muslim, hadde et eget servise for mennesker som ikke delte hans muslimske tro. Alle hans ansatte hadde også tilknytning til radikale koranskoler, også kjent som madrassaer. Det har tidligere vært fremme i media at norske skattekroner finansierer slike koranskoler i Pakistan.

Det lokale politiet har ikke vist nevneverdig interesse for saken.

Christian Murdered for drinking for a muslim cup

SH