Nytt

Cecilie Hellestveit reagerer på kritikken av Midtøsten-forelesningene på NTNU, som hun selv innledet. At det skulle være et stjernelag av Israe-hatere finner hun langt over streken.

– Det er for drøyt. Et par av dem har kommet med bøker tidligere som har rokket ved historien om tilblivelsen av staten Israel, men det er bare tull at de er Israel-hatere, sier Hellestveit, som allikevel mener flere av foredragsholderne er tydelige på sin politiske holdninger.

– Flere av dem støtter ikke Israels ekspansjonspolitikk og derfor kan betegne som «antisionister», men det er noe helt annet enn Israel-hatere, sier forskeren.

For Dagbladet, i likhet med NRK, Dagavisen og Aftenposten, er Israel godt stoff. Redaksjonene merker at det utløser reaksjoner. Men det er også alt de gjør.

Hellestveit anvender uttrykket «antisionist», som ble punktert for ganske mange år siden, uten at Dagblad-journalisten reagerer. Slik får de kritiserte mulighet til å ta igjen, uten å måtte redegjøre for mer kompliserte spørsmål.

Som for å helgardere sier Hellestveit i neste øyeblikk at utvalget forelesere kunne vært noe mer balansert. For igjen å nøytralisere denne kritikken med at de nok kommer til å holde seg til en faglig høy standard.

– Tull å kalle oss Israel-hatere