Nytt

To politibetjenter er drept og flere er alvorlig skadet etter at en bilbombe eksploderte utenfor en politistasjon på Mallorca. Den baskiske terrorgruppen ETA antas å stå bak bilbomben:

Mindst to politifolk er døde i et angreb mod den halvmilitære politistyke, La Guardia Civil, i udkanten af byen Palmanova på ferieøen Mallorca. Flere personer meldes skadet, skriver den spanske avis El Mundo.

Eksplosionen skete kl. 13.50 og har forårsaget endnu ukendte skader på den politistation, som bomben var placeret foran, skader på en brandstation og tilmed et lokalt posthus.

Bomben, som den baskiske terrorgruppe ETA menes at stå bag, er formentlig placeret under en af patruljebilerne eller i en rygsæk, som kan være placeret i bilen. De to omkomne politifolk befandt sig i patruljebilen, da bomben sprang. Det er dermed det første terrorattentat nogensinde på Mallorca.

Det oplyser politileder Ramón Socías til El País og tilføjer, at hele området lige nu er ved at blive tjekket for andre bomber.

Bomben sprang i et område med mange hoteller blot 500 meter fra en populær turiststrand og få km fra den spanske kongefamilies feriebolig Palacio de Marivent.

Terrorangrepet kommer mindre enn et døgn etter at ETA skal ha stått bak en eksplosjon i den nordspanske byen Burgos, der 65 mennesker ble skadet.

Salgsdirektør Stig Elling hos Star Tour sier at han ikke har hørt om bombeattentater som dette på Mallorca før, og advarer mot å gi ETA skylden. I likhet med spansk politi begrunner Elling tvilen med at ETA har pleid å ringe inn advarsler til myndighetene først, og at separatistbevegelsen normalt ikke har søkt å ramme turister.

NTB melder at flyplassene og havnene på Mallorca er blitt stengt etter bombeeksplosjonen.

Jyllands-Posten: Bombe midt i danskeres favoritsted