Nytt

Volden i den tyske byen Hannover blir stadig mer brutal, og politiet har det siste året grepet hardt inn for å demme opp for ran, legemsbeskadigelse og hindring av offentlige tjenestemenn. Visepolitimester Rainer Langer viser til positive resultater etter et år med idømt portforbud i Hannover Sentrum for 153 brutale voldsmenn:

Åsted: Raschplatz, Hannover.

To voldsmenn river en tenåringsgutt ned på bakken og sparker ham gjentatte ganger av full kraft midt i ansiktet! Deretter stjeler de lommeboken hans og løper derfra. Sjokkscener fra en politisak. [Se overvåkningsvideo i BILD`s orginale artikkel. Min anm.]

Volden i byen blir stadig mer brutal og begås for det meste blant yngre.

Politiet har i løpet av det siste året grepet hardt inn for å demme opp for straffbare handlinger som ran, legemsbeskadigelse og hindring av offentlige tjenestemenn – 153 voldsmenn er blitt idømt mellom tre og ni måneders portforbud i sentrum.

Den som til tross for portforbudet viser seg i sentrum, blir straffet. Første gang med en bot på 250 euro, andre gang 500 euro, og tredje gang 750 euro.

Tre gjerningsmenn har politiet sågar fengslet for ikke å ha betalt bøtene sine.

Olaf Gösmann, overinspektør i sentrumspolitiet, sier: – Volden begås som regel av personer mellom 18 og 21 år, 95 % av dem er menn, og mer enn 90 % har minoritetsbakgrunn.

Et av ofrene er den 22 år gamle sykepasseren Gökhan Ö. Ved Steintor i sentrum av byen ble han angrepet av opptil tolv unge kurdere og slått gjentatte ganger med en kølle.

Resultat: Hjerneødem, forbigående lammelse, brudd i nese og kinnben, samt indre kvestelser. Gjerningsmennene kommer om kort tid for retten.

Visepolitimester Rainer Langer sier: -Vi kommer til å føre streng kontroll for å oppnå at alle borgere kan bevege seg trygt overalt.

BILD: 153 City-Verbote! Polizei stoppt brutale Schläger

Oversatt av C. Skaug