Feature

James von Brunn var mannen som angrep Holocaust-museet i Washington onsdag og drepte en sikkerhetsvakt. I en alder av 88 år går han løs på et symbol for «fienden», jødene. Brunn er supremacist, han tror på den hvite rasens overlegenhet og er mot jøder og svarte. NRK kaller ham rasist og nazist. Men den hvite supremacisten har spesielle karakteristika.

Abdulhakim Mujahid Muhammad (23) alias Carlos Bledsoe fikk det for seg at amerikanske soldater var hans fiender etter at han konverterte til islam. Den 1. juni åpnet han ild mot et rekrutteringskontor i Little Roch og drepte menig William Long som ikke ble mer enn 23 år. En annen soldat på bare 18 ble såret.

Påtalemyndigheten tror ikke flere var involvert. Det er en individuell handling.

Muslim convert pleads not guilty in killing of soldier