Nytt

Den norske ambassaden i Ankara innkaller hvert år reisebyråene til et møte hvor man advarer mot faren for voldtekt. Det har vært 20 voldtekter av norske kvinner de siste tre år.

Ambassadør Cecilie Landsverk ved den norske ambassaden i Ankara forteller at ambassaden hvert år samler de ulike reiseselskapene til et møte i Alanya-området for å forberede dem best mulig til turistsesongen.

Mange stygge saker

– På disse møtene tar vi opp voldtekt. Vi oppfordrer alltid reiseselskapene til å ta kontakt med ambassaden så raskt som mulig dersom gjester har blitt utsatt for overgrep, slik at vi kan bistå med nødvendig hjelp som for eksempel advokat, sier Landsverk til Stavanger Aftenblad.Landsverk har i sine tre år som ambassadør i Tyrkia vært involvert i flere voldtektssaker.

– Vi har sett mange stygge saker de siste årene, sier ambassadøren.

Rundt 20 saker er rapportert og behandlet ved hjelp av ambassaden, men Landsverk utelukker ikke mørketall. Nå ber hun norske kvinner være ekstra påpasselige dersom de planlegger ferietur til Tyrkia i sommer.

– Det er en annen kultur, og det er ingen tvil om at kvinner er mer utsatt for overgrep her, sier Landsverk.

NRK: Advarer kvinner mot Tyrkia-ferie