Waltraud Meier.jpg

Den tyske mezzosopranen/dramatiske sopranen Waltraud Meier er best kjent som sin generasjons fremste kvinnelige Wagner-tolker. Det skyldes ikke primært hennes stemme, som ikke kan måle seg med Flagstads eller Nilssons, men hennes uovertrufne skuespillertalent. Hennes Isolde er tidligere omtalt her. Hun synger ikke rollen som Isolde, hun er Isolde. Det har ikke mange andre vært. Det er heller ikke mye forstillelse å spore i hennes Kundry eller Ortrud.

På grunn av slike prestasjoner kommer hennes andre innspillinger noe ufortjent i skyggen. Dagens Interlude omhandler en av hennes litt mindre kjente roller – fyrstinne Eboli.

Giuseppe Verdis opera «Don Carlos» (i italiensk oversettelse «Don Carlo») omhandler intriger ved spanskekongen Filip IIs hoff. Librettoen er inspirert av Schillers skuespill «Don Carlos, Infant von Spanien». Eboli er kongens elskerinne, men samtidig forelsket i hans sønn, Carlos. Verket hadde premiere i 1867, og Pauline Gueymand-Lauters sang rollen som Eboli.

Arien «O don fatal» omhandler Ebolis valg av klosterliv fremfor eksil etter å ha gjort seg umulig ved hoffet. Klippet er hentet fra oppsetningen ved Theatre du Chatelet i Paris i 1996, med Antonio Pappano som dirigent.