Som alltid er det de mest eksklusive butikkene som blir hjemsøkt i opptøyer som disse. Foto: Joan Mateu)/AP/NTB

6.000 demonstranter deltok i demonstrasjoner i Barcelona lørdag kveld som utartet til plyndring og vandalisering. Det har vært protester over hele Spania hele uken mot fengslingen av en rapper. Kjente kulturpersonligheter som regissøren Pedro Almodovar og skuespilleren Javier Bardem støttet protestene.

I likhet med kveldene før laget demonstrantene barrikader av søppelkonteinere og satte fyr på dem. Demonstranter knuste butikkvinduer og plyndret butikker i den eksklusive gaten Passeig de Gracia. Andre kastet stein, flasker, kinaputter og egg mot politiet.

Opptøyene ligner på dem som BLM og Antifa har stått for i USA. Også de utartet hurtig til ren vandalisering og plyndring.

Lockdown skaper en ekstra trykkoker-effekt.

Rapperen Pablo Hasél ble pågrepet tirsdag i Lleida for ikke å ha møtt til soning. Den 32 år gamle sterkt venstreorienterte mannen, som egentlig heter Pablo Rivadulla, ble nylig dømt til ni måneders fengsel for å ha kalt tidligere kong Juan Carlos mafiaboss, glorifisert terrorisme og for å ha anklaget politiet for å ha torturert og drept demonstranter og migranter.

Som svar på demonstrasjonene har regjeringen lovet å endre regelverket, slik at man ikke kan idømmes fengselsstraff i saker som omhandler ytringsfrihet. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂